Oliver Solberg

Vi har alle hørt om rallylegenden Petter Solberg, men ikke alle har fått med seg at sønnen Oliver er på god vei til å bli norsk rallysports neste store navn. Olivers mor er den tidligere svenske rallyføreren Pernilla Solberg, så han har åpenbart en del å leve opp til. Det ser det ut til at han så langt gjør med glans også. I 2017, da Oliver var 15 år, ble han den yngste til å delta i Supercar-klassen i RallyX Nordic-serien.

Som far (og mor) så sønn

Det har tydelig vært et ønske, både fra Oliver og foreldrene, om at gutten skulle få komme i gang med konkurransekjøring så fort som mulig. Han har kjørt på latvisk lisens tidligere, fordi aldersgrensen for både rallycross og rally er lavere i Latvia enn i Norge. Han har også gått på racingskole i Le Mans i Frankrike, og fra 2017 har han representert Sveriges juniorlandslag i rally. Kanskje håper vi i Norge at sønnen til en av våre største rallylegender vil representere oss, men det gjør uansett motorsport spennende å tenke på Oliver går i farens fotspor.

Det er liten tvil om at vi kommer til å se mye til Oliver Solberg de kommende årene. Nå som faren har lagt opp vil det være naturlig for oss rallyentusiaster å se om sønnen er like talentfull, noe ting tyder på at han er. Han har ved ulike anledninger fått vise hva som bor i ham, som i Rally Mexico i mars 2020. Dette løpet ble avlyst midtveis grunnet koronaviruset, men vi var mange som rakk å få et godt nok glimt av Petter og Pernilla Solbergs arvtaker.

Dessverre måtte han bryte løpet tidlig, grunnet problemer med motoren. Som tilskuere fikk vi bare en liten forsmak på det vi kan vente av Oliver Solberg i fremtiden, men det ga helt klart mersmak. Som rallyfans går vi spennende tider i møte.