Vedde penger på motorsport

I 1906 hadde man i en landsby i England et veddemål angående vekten på en ku. Den som gjettet riktig ville vinne kjøttet til den slaktede kuen. Ingen gjettet rett, men alle gjorde riktig. Eksemplet kan overføres til en folkemengde som skal gjettet på hvor mange kuler det var i et glass. Hver for seg betød ikke gjettingen så mye, men da man la sammen resultatet, så fikk resultatet en ganske annen mening. De fleste som gjettet underestimerte antall kuler og noen bommet totalt. Men likevel kom man tilsammen ganske nærme det viktige svaret. Folkemengdens visdom kalles dette. Man kan vedde om så mangt, ikke hvilken racerbil som vinner under en rallykonkurranse. Her er det mye penger å vinne. Enkelte vender seg til eksperter for å få tips om hvilke biler de bør satse på. Men det finnes også forum der man kan benytte seg av mange andres råd. For at denne gruppen skal ha tyngde innen rådgivning bør folk i gruppen bo atspredt, man bør ha ulike meninger og kunne tenke selvstendig. Det vil også være en fordel at enkeltindivider i gruppen ikke vet hva de andre har svart-slik at deres eget svar blir påvirket av dette.

Når man setter penger på noe kan man velge om man vil sette inn alle penger på et og samme veddemål, eller man kan spre risikoen utover. Å vedde på racerbiler er en sesongbetinget aktivitet. Hva gjelder å vedde på racerbiler, bør man kjenne til utfordringer ved banene bilene skal konkurrere på. Hvis banene er vanskelige å kjøre på er det større risiko for at bilen man vedder på ikke klarer å holde seg på veien. Grunnet veiforholdene kan det være en fordel å vedde på bilkonkurranser som finner sted på asfalt. I Norge kan man benytte seg av Unibet odds for å vedde innen motorsporten.

Ifølge nettsiden veddes det mest på Formel 1, Indycars, LeMans og Nascar. Nettsiden hevder at det er lettest å vedde på to konkurrerende biler og at det er vanskelig å velge ut en bestemt vinner man kan vedde på. Når man derimot vedder på riktig vinner, så er det høyere gevinst i denne sportsgrenen enn i andre. Å finne de som har minst sjanse til å vinne kan være en god strategi. Å bare vedde penger på favorittene kan være den vanskeligste måten å tjene penger på. Fordi mange tilhengere kommer til å vedde på sine favoritter, kan man ta fordel av dette og vedde motsatt.

Virtuelt bilkappløp veddemål

Det finnes faktisk nettsteder der man kan vedde penger på virtuelle billøp. Enkelte av de er utformet som bilspill der du spiller mot motstandere og vinneren tjener penger. Disse spillene kan spilles døgnet rundt, så tilgjengeligheten kan lokke mange. Man tilbyr spilleren den ultimate innlevelse ved at man kan velge seg et navn på en kjent spiller og velge hva slags bil man vil kjøre samt på hva slags bane man ønsker å kjøre. I denne verdenen ligger ikke risikoen hos en fysisk bilsjåfør som kan skade seg eller bilen, men den hele og fulle risiko ligger hos en selv og ens egen lommebok.

Lovlig?

Strenge reglerholder fortsatt et stramt grep om pengetransaksjoner til europeiske spillselskaper over landegrensene.

Ifølge Hegnars avis skal nordmenn være glad i et ganske annet spill. Nordmenn er glad i jackpot Oppslutningen om motorsporten er stor i Norge, men dog-noen spalteplass har ikke nordmenns vedding i motorsporten fått. Men så gjenspeiler ikke alltid spalteplassen virkeligheten heller.